Artykuły

Świeży szpinak z grzybami

Składniki dla 2 osób:

  • 1 opakowanie Szpinaku Green Factory
  • 100 g świeżych lub mrożonych grzybów (najlepiej kurki)
  • 6 sztuk pomidorów koktajlowych
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 mała cukinia
  • olej do smażenia
  • listki świeżej bazylii
  • Przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy

Grzyby dokładnie myjemy i oczyszczamy. Osuszone wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 10 min. mieszając do czasu do czasu. Posypujemy solą i pieprzem. Umytą cukinię kroimy na plastry i wrzucamy na grillową patelnie (lub smażymy). Na półmisku układamy umyty szpinak, pokrojony w kostkę ser pleśniowy i przekrojone na pół pomidorki. Dodajemy zgrillowaną cukinię i usmażone grzyby. Całość doprawiamy do smaku i przyozdabiamy listkami bazylii. Podajemy z grzankami lub z pieczonymi ziemniakami.