Artykuły

Kus -kus z warzywami

Składniki dla 2 osób:

  • 1 szklanka kaszy kus-kus
  • kilka liści sałaty masłowej Green Factory
  • 2 pomidory
  • 1 cebula dymka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • garść świeżej mięty
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól do smaku

Kus-kus przygotowujemy wg przepisy na opakowaniu. Sparzony pomidor obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i drobno kromy. Do gotowej kaszy dodajemy pokrojone warzywa. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, solimy. Mieszamy z kaszą i warzywami, dodajemy posiekaną miętę. Na talerz układamy umyte liście sałaty, na nich  kus-kus z warzywami tworząc kopczyk. Ozdabiamy listkami bazylii.