Artykuły

Kalerosse to nowe warzywo stanowiące naturalne połączenie jarmużu i brukselki. Inspiracją do jego stworzenia była chęć opracowania warzywa, które odznaczałoby się uniwersalnością, łatwością przyrządzania oraz atrakcyjnym wyglądem. W wyniku tego powstał całkowicie nowy produkt o fantastycznym smaku, z charakterystycznymi zielonymi i falistymi liśćmi oraz fioletowymi smugami, który zawiera w sobie najlepsze cechy brukselki i jarmużu. W smaku Kalerosse stanowi świeże połączenie słodyczy i orzechowej nuty, lecz Kalerosse nie tylko dobrze smakuje, jest ono również bardzo zdrowe. W zaledwie 100 g Kalerosse znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce.

Zapraszamy do odwiedzenia serwisu internetowego kalerosse.pl w całości poświęconego Kalerosse. Można tam znaleźć informacje na temat tego wspaniałego warzywa, interesujące artykuły, a także przepisy na smaczne i zdrowe potrawy!