Artykuły

I-szy półfinał BlogerChef'a w gościnnych progach hotelu Szafran w Czeladzi (24-25 stycznia 2014)

Wspaniała atmosfera, ludzie pełni pasji i emocjonujące zmagania kulinarne.

Dzień pierwszy

Warsztaty tworzenia dań typu finger food czyli miniaturowych przekąsek prowadzone przez szefa kuchni hotelu Szafran - Dawida Pietrasza. Uroczysta kolacja, w menu – m.in. zupa z sałaty :)

Dzień drugi – potyczki kulinarne 

Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu dwóch wcześniej zgłoszonych dań: danie główne i przekąska lub deser na bazie produktów marki Ole.

Jurorzy, pod przewodnictwem Mistrza Kulinarnego Mirosława Drewniaka, dokładnie śledzili poczynania blogerów. Notowali, liczyli punkty, smakowali potraw i w końcu wydali werdykt. 

Zwyciężyła autorka roladek z kurczaka z czerwoną soczewicą oraz ciasta z suszonymi pomidorami - Martyna Sobka (blog Smakiem pisany).  Gratulujemy!

Zdjęcia dostępne w witrynie Fit&Easy